Do’s and dont’s als je gaat trouwen.

  • augustus 4, 2018
  • No comments
  • Author: elsbeth

Trouwen, dat is toch de mooiste dag van je leven.

Zoals een ambtenaar tijdens de trouwceremonie eens zei en ik citeer, ‘ze zeggen dat trouwen de mooiste dag van je leven is, maar sorry bruidspaar dan moet ik jullie teleurstellen’ en hij liet een stilte vallen. Het bruidspaar keek elkaar een beetje verbaast aan, waarom zou je zoiets nou zeggen tijdens de ceremonie? ‘ Want’, zo vervolgde de ambtenaar  ‘dat zou betekenen dat alle dagen na vandaag zullen tegenvallen’.

Ik ben bruidsfotograaf en heb hiermee een uniek beroep, ik mag aanwezig zijn op al deze prachtige feesten. Mensen vragen mij wel eens wat voor dingen ik allemaal wel niet mee maak. ‘ Heeft er wel eens iemand nee gezegd?’ of ‘wat is het gekste wat je ooit hebt meegemaakt?’. Dat is wellicht wat ongepast om te vertellen, wat ik wel kan vertellen zijn de do’s en de dont’s vanuit het oogpunt van een bruidsfotograaf.

Do’s-and-don’ts.

– Wat ik een van de belangrijkste dingen vind is, kijk elkaar aan bij het ja woord. Kijk niet naar de ambtenaar want daar trouw je niet mee. Daarnaast staat het ook heel raar op de foto’s. Soms heb je een bruid die verliefd in de ogen staart van de bruidegom en de bruidegom kijkt zenuwachtig naar de ambtenaar. Leg dat later maar eens uit ;).

Hou alles zo veel mogelijk op een locatie, niks is vervelender dan steeds achter je planning aan te haasten en als je gasten nogmaals te moeten verzoeken in de auto te stappen naar de volgende locatie. Tante Jannie zit weer eens op de wc en neef Pieter zit achter de meisjes aan, echt een onmogelijke actie. Je ziet het steeds meer dat locaties ingericht zijn voor alles, van de ceremonie tot het feest, je hoeft de deur niet meer uit.

– Groepsfoto’s, super om te hebben maar op het moment zelf wil iedereen dat het zo snel mogelijk klaar is om een biertje te drinken. Wees selectief met je lijst en zorg er voor dat je niet 1,5 uur groepsfoto’s aan het maken bent (geloof me ik maak het wel eens mee). Maak van tevoren een lijstje en geef deze aan je ceremonie meester(s) die roepen iedereen bij elkaar zodat de fotograaf ze op de juiste plek kan zetten.

– Stukjes? Eehhh zijn die niet passé. Bedenk een leuke stunt zoals vuurwerk na afloop van het feest, een flasmob, een trash de dress fotoshoot, huur een goochelaar in, wat dacht je van karaoke, ga waterskiën of zet spelletjes neer voor je gasten zodat ze zich niet hoeven te vervelen.

– Neem een ceremonie meester, dat klinkt logisch maar veel mensen zien er toch het nut niet van in. Op de dag zelf wil je een aanspreekpunt hebben en zit je niet te wachten op leveranciers die steeds vragen stellen, bijvoorbeeld wanneer de verrassingsact binnen gebracht mag worden.

– Trek genoeg tijd uit voor de trouwfotoshoot, niks is meer zonde dan dat je moet haasten omdat de ceremonie begint. De trouwfotoshoot wil je niet snel afkappen, dat zijn DE mooiste foto’s voor later. Ik reserveer vaak minimaal een uur met mijn bruidspaar, en dat is zonder reistijd.

– Deze tip kreeg ik van een bruidspaar die 2 jaar geleden bij mij een reportage hebben laten maken. Ik vroeg achteraf  of ze iets anders had willen doen.’ Nou’ zei ze, ‘ uiteindelijk had ik beter naar mijzelf moeten luisteren en niet naar wat anderen willen, het is mijn trouwdag en ik nodig uit wie ik uit wil nodigen en doen wat ik wil doen, dat hoeft niemand anders te bepalen.’

– Besteed aandacht aan de trouwfotoshoot, zoek een goede locatie uit voor binnen en buiten die past bij jullie stijl. Willen jullie industrieel, romantisch of heel iets anders? In de zomer is het vaak mooi weer maar dit geeft geen garantie dat het op jullie trouwdag zo is. Zorg er voor dat jullie binnen locatie net zo mooi is als buiten zodat je niet met minder genoegen hoeft te nemen als het regent. Je wil niet dat de hele familie een foto aan de muur heeft hangen van jullie in je mooiste kleren onder de afkapping van de buren.

Categories

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *