3 Tips voor mooiere foto’s

  • april 27, 2019
  • No comments
  • Author: elsbeth

Blog. 3 tips om je foto’s te verbeteren.

Op mijn vorige tipsblog heb ik zo veel leuke reacties gehad, dat het tijd wordt voor deel 2. Drie tips om betere foto’s te maken.

Tip 1: Staand of liggend?

Soms weet je niet of een foto staand of liggend moet worden genomen. Het probleem is simpel te voorkomen. Kijk eerst naar je onderwerp voordat je een foto maakt. Zit er loze ruimte boven of onder je foto? Bijvoorbeeld een groot stuk lucht of asfalt, vaak versterkt dit jouw foto niet. Komt je foto beter uit in een liggend of staand formaat? Volg daarin je gevoel, dan weet je hoe jij je camera moet draaien. 

Tip 2: Scherp of onscherp.

Iedereen kent het wel. Je hebt een foto gemaakt, ziet er tof uit op je cameraschermpje en met trots bekijk je de foto thuis op de computer. Onscherp… hoe kan dat nou? Op de camera zag het er goed uit. Hoe goed je ogen ook zijn, van het kleine schermpje van je camera kan je niet aflezen of je foto scherp is. Wat ik altijd doe als ik niet 100% zeker weet of mijn foto scherp is, het volgende: zo ver mogelijk inzoomen op mijn onderwerp (dat doe ik vaak op de ogen). Zo weet ik zeker dat hij op de pc ook scherp is. Zonder in te zoomen is dat onmogelijk goed te beoordelen.

Ook kan je op de meeste spiegel reflex camera’s je scherpstel punt verplaatsen, daardoor vertel jij jouw camera welk deel in de foto scherp moet zijn en kan het niet meer mis gaan.

Tip 3: Automatische stand

Vind je fotograferen leuk? Haal je camera eens van de automatische stand af en probeer elke dag een mooie foto te maken. Daag jezelf uit om sluitertijd, diafragma en iso onder de knie te krijgen. Heb je geen camera die je handmatig kan instellen? Denk eens aan een tweedehands camera om uit te zoeken wat jou aanspreekt in de fotografie.

Categories

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Open whatsapp
Scan de code
Heb je een vraag over prijzen, pakketten of iets anders? Ik hoor graag van je.