Tips om zelf zwangerschap foto’s te maken met je telefoon

  • mei 4, 2020
  • No comments
  • Author: elsbeth

Zwangerschap foto’s maken met je telefoon

Of je nu voor het eerst zwanger bent of dat het niet meer nieuw voor jullie is, zwanger zijn is super bijzonder. Ga je een zwangerschap fotoshoot doen? Ik kan het je van harte aanraden om jouw prachtige buik op een professionele manier vast te leggen. Maar hoe leuk is het als je ook zelf mooie foto’s van je buik kan maken.

Tips voor het maken van zwangerschap foto’s met je mobiele telefoon.

zwangerschap fotoshoot Groningen

1 – Begin met het maken van een moodboard op pinterest van foto’s die je mooi vind. Op het moment dat je een doel voor ogen hebt weet je ook waar je naar toe werkt.

2 – Gebruik daglicht, ga naar buiten of ga naast een raam staan. Daglicht is het mooiste licht wat er bestaat en het is gewoon gratis. Je kan je telefoon op de timer zetten maar het is prettiger als je je partner of een vriendin vraagt. Zo kunnen ze kijken of alles goed is vanuit het oogpunt van de telefoon en kunnen zij jou tips geven over je houding, hoe je haar zit en of je kleding mooi uitkomt. 

3 – Maak elke maand een foto. Zorg voor dezelfde achtergrond, het zelfde licht en dezelfde kleding. Kies iets simpels wat niet te druk is en je eventueel ook in een grotere maat kan kopen als je buik gegroeid is. Zo heb je een mooie serie van 9 foto’s en zie je hoe je buik gegroeid is. 

4 – Poseer, zoek een houding waar jij en je buik het meest voordelig in uitkomen. Inspiratie nodig? Kijk eens op google of pinterest. Zwangerschap foto’s zijn vaak het mooiste van de zijkant, zo zie je de mooie ronding van je buik het beste. Door een hak los te maken van de vloer zorg je voor een elegante pose.

5 – Wil je je blote buik op de foto? Denk er dan aan dat je in ieder geval een uur voor het maken van de foto’s geen strakke kleding aan hebt. Zo voorkom je strepen op je buik die heel afleidend zijn op beeld.

6 – Wil je een studio maken van je huis? Hang een doek op zo’n 2 meter afstand tegenover het raam. Zorg er voor dat er geen direct zonlicht binnen komt. Je partner of een vriendin kan dan de foto maken en staan met zijn of haar rug naar het raam. De zelfontspanner kan hier overigens ook een goede uitweg bieden. Doordat je tegenover een raam staat heb je heel mooi en zacht licht, zo komt je gezicht en buik het mooiste uit op de foto.

7 – Kleding is essentieel. Wil je een foto met blote buik of een mooie jurk? Trek egale kleding aan, geen drukke strepen of printjes, dat leid alleen maar af van jouw mooie buik. Zelf vind ik het mooiste om te wisselen met zwart/wit en beige, daar kan je nooit de fout mee in gaan.

8 – Maak een album van je zwangerschap foto’s. Tegenwoordig printen we veel te weinig en staat alles maar op die digitale apparaten. Geprinte foto’s of een album kijk je vaker terug. Hoe bijzonder is het als je kleine straks groter is en hij/zij de foto’s kan zien toen hij/zij nog in de buik zat. Zorg wel voor een album met sterke bladen zodat het album het ook overleefd ;).

Succes!

Groetjes Elsbeth

zwangerschap fotograaf Groningen fotoshoot

Categories

Open whatsapp
Scan de code
Heb je een vraag over prijzen, pakketten of iets anders? Ik hoor graag van je.