Tips om zelf zwangerschap foto’s te maken met je telefoon

  • mei 4, 2020
  • No comments
  • Author: elsbeth

Zelf zwangerschap foto’s maken met je telefoon?

Of je nu voor het eerst zwanger bent of dat het niet meer nieuw voor jullie is, zwanger zijn is super bijzonder. Ga je een zwangerschap fotoshoot doen? Ik kan het je van harte aanraden om jouw prachtige buik op een professionele manier vast te leggen. Maar hoe leuk is het als je ook zelf mooie foto’s van je buik kan maken.

Tips voor het maken van zwangerschap foto’s met je mobiele telefoon.

1 – Maak een moodboard, wees daarin kieskeurig en zoek niet 100 foto’s op die je mooi vind. Het is beter om meer energie te steken in een paar foto’s van in heel veel foto’s. Dan zal het resultaat van die foto’s nog mooier zijn.

2 – Gebruik daglicht, ga naar buiten of ga naast een raam staan. Je kan je telefoon op de timer zetten maar het is prettiger als je je partner of een vriendin vraagt. Zo kunnen ze kijken of alles goed is vanuit het oogpunt van de telefoon.

3 – Maak elke maand een foto. Zorg voor dezelfde achtergrond, het zelfde licht en dezelfde kleding. Kies iets simpels wat niet te druk is en je eventueel ook in een grotere maat kan kopen als je buik gegroeid is. Zo heb je een mooie serie van 9 foto’s en zie je hoe je buik gegroeid is. 

4 – Poseer, zoek een houding waar jij en je buik het meest voordelig in uitkomen. Inspiratie nodig? Kijk eens op google of pinterest. Zwangerschap foto’s zijn vaak het mooiste van de zijkant, zo zie je de mooie ronding van je buik het beste. Door een hak los te maken van de vloer zorg je voor een elegante pose.

5 – Wil je je blote buik op de foto? Denk er dan aan dat je in ieder geval een uur voor het maken van de foto’s geen strakke kleding aan hebt. Zo voorkom je strepen op je buik die heel afleidend zijn op beeld.

6 – Wil je een studio maken van je huis? Hang een doek op zo’n 2 meter afstand tegenover het raam. Zorg er voor dat er geen direct zonlicht binnen komt. Je partner of een vriendin kan dan de foto maken en staan met zijn of haar rug naar het raam. De zelfontspanner kan hier overigens ook een goede uitweg bieden.

7 – Kleding is essentieel. Wil je een foto met blote buik of een mooie jurk? Trek egale kleding aan, geen drukke strepen of printjes, dat leid alleen maar af van jouw mooie buik. 

8 – Maak een album van je zwangerschap foto’s. Tegenwoordig printen we veel te weinig en staat alles maar op die digitale apparaten. Geprinte foto’s of een album kijk je vaker terug. Hoe bijzonder is het als je kleine straks groter is en hij/zij de foto’s kan zien toen hij/zij nog in de buik zat. Zorg wel voor een album met sterke bladen zodat het album het ook overleefd ;). 

Succes!:)

Meer informatie over een zwangerschap fotoshoot bij mij? Voor reviews, prijzen en portfolio klik hier

Categories

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *