Trends

  • augustus 16, 2019
  • No comments
  • Author: elsbeth

Trends.

Trends zien we overal, in kleding is ieder jaar een duidelijke trend zichtbaar, we verven ons haar in unicorn kleuren (of was dat alweer zo 2018?). De groene verf potten zijn niet aan te slepen want baby kamers mogen tegenwoordig niet meer rose en blauw zijn maar groen is de nieuwe trend. Je wordt dood gegooid met healty foods. Van dit alles maken we een foto en posten deze op instagram. Niet geheel onbelangrijk, voordat je de foto online zet moet er nog een filter over.

Foto trends.

Een paar jaar geleden was het een trend om je foto zwart wit te maken en een onderwerp in kleur te laten. Veel mensen vonden dat erg tof want het was iets vernieuwends.

De afgelopen jaren krijg ik steeds meer de vraag of ik foto’s bewerk en wat voor filters ik dan gebruik. Ja ik bewerk elke foto die ik maak in photoshop, waarom ik dat doe? Ik wil dat mijn beeld exact zo is zoals deze in het echt ook was. Het is heel lastig, vaak onmogelijk om een beeld zo te fotograferen zoals jouw oog dat registreert. Zo geniaal als een oog in elkaar zit die contrasten en kleuren kan onderscheiden zou een camera dat nooit kunnen. Als het super zonnig is staan mijn klanten altijd te juichen, ik sta altijd te zweten. Niet omdat het warm is maar omdat ik een hekel heb aan felle zon, dat brengt harde schaduwen met zich mee. Daar valt niet tegen te fotograferen en photoshoppen.

Waarom ik niet mee doe aan foto trends. 

In de fotografie zie je door de jaren heen veel trends, zo is het tegenwoordig in om een grijs zweem over je foto’s te doen. Een van de weinige trends die ik stiekem erg mooi vindt. Ik moet mijzelf er van weerhouden deze niet toe te passen, omdat ik het op sommige foto’s heel mooi vindt.

Zoals gezegd bewerk ik al mijn foto’s, ik doe dat op een manier dat de kleuren en het contrast lijken op de realiteit. Ik doe niet mee aan trends want ik wil niet dat je over een paar jaar kan zeggen, oh die foto was echt 2019, dat zie je aan het filter. Hoe gaaf zou het zijn dat als je over 20 jaar je trouwalbum open slaat en het lijkt alsof de foto’s vorige week gemaakt zijn? Misschien ben je iets ouder geworden maar je foto’s zijn tijdloos. Ik vind het gebruik van een filter ook wel eens tof om toe te passen, maar doe dit niet om altijd dezelfde kwaliteit te leveren en jou het mooiste resultaat te geven.

Categories

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *