3 tips om beter te fotograferen

  • september 16, 2018
  • 9 comments
  • Author: elsbeth

De herfst komt er weer aan, een prachtig fotogeniek seizoen met veel verschillende kleuren. Wellicht tof om eens met je camera in de aanslag te wachten op een mooi moment, of creëer zelf een mooi moment.

Hier een paar korte tips om je foto’s nog mooier te maken.  

Tip 1:  

Zoom niet in met je mobieltje of compact camera maar loop naar je onderwerp toe. Als je inzoomt met je mobiel of compact camera doe je niks anders dan je foto kroppen, je maakt een uitsnede van het totaal beeld en dit gaat ten koste van je kwaliteit en aantal pixels. Zonde dus! Een goede fotograaf is actief en loopt naar zijn onderwerp toe.  

Tip 2: 

Laat licht in de voordeel werken, kijk eens waar het licht vandaan komt, dit kan je bijvoorbeeld doen door je hand omhoog te doen en een rondje van 360 graden te draaien. Je kijkt in je handpalm en hierin zie je schaduwen ontstaan. Wil je veel schaduw, egaal licht of tegenlicht? Dit kan je makkelijk bepalen door te kijken hoe het licht op je handpalm valt, zo zal dit licht ook op jouw onderwerp vallen.

Tip 3: 

Zorg er voor dat iemand die naast jou staat niet precies dezelfde foto maakt. Kijk eens op een andere manier naar je onderwerp, van boven, van onderen, kijk door iets heen. Ga door je knieën of spring op een stoel, ga desnoods op je buik of rug liggen. Als ik thuis kom van een reportage en mijn broek is nog schoon heb ik gewoon niet genoeg mijn best gedaan.

Categories

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *