Wat doet Photoshop met onze wereld?

  • augustus 4, 2018
  • No comments
  • Author: elsbeth


Is het beeld wat wij zien in de bladen en op Instagram echt? Nee, dat weten we inmiddels wel, maar hoe nep is nep?

Wat denk jij? Zien we in deze selfmade wereld met Snapchat filters, photoshop, instagram en botox nog wel hoe echte mensen er uit zien? Ik moet eerlijk toegeven dat als ik een portret van mijzelf maak ik ook mijzelf photoshop, natuurlijk niet zo extreem als in dit filmpje maar toch een paar kleine vlekjes wegwerken voelt toch net iets beter, en oei die arm lijkt op de foto toch echt iets dikker dan dat deze in het echt is, toch?! 

Had jij het aangedurfd model te staan voor dit filmpje? Ik denk dat 90% van de mensen het niet had aangedurfd, toch heb ik een stoer model gevonden die benieuwd was hoe zij er uit zal zien als na een photoshop wasstraat’. Een model die van zichzelf al prachtig is maar het ook aandurft zich kwetsbaar op te stellen. 

Dit filmpje is tot stand gekomen door de verschillende reacties die ik krijg over photoshop. De meeste mensen zijn nieuwsgierig, hoe doe je dat nou? Is het moeilijk? Toen ik alweer 13 jaar geleden begon met mijn opleiding fotografie was photoshop een van de belangrijke lessen in de week. Ik weet het niet meer, is het moeilijk? Voor mijn gevoel ben ik er in opgegroeid. Ik herinner me nog goed dat mijn leraar photoshop het ook wel plastische chirurgie noemde, en dat is het ook. In de afgelopen fotografie jaren heb ik beugels weg gephotoshopt, rimpels en vetrollen, vriendjes waarvan de verkering uit was, mensen dunner en gespierder geshopt en dit allemaal op verzoek van mijn klanten. Name it, and I wil make it. 

Ook krijg ik soms negatieve reacties op het gebruik van photoshop. Het is walgelijk, je verdraait de wekelijkheid, ; ik snap niet dat je hier aan mee werkt’. 

Dit filmpje is gemaakt om te laten zien wat je kan doen met photoshop, ik gebruik photoshop graag en veel maar niet zo extreem als in dit filmpje. Ik wil jullie laten zien en misschien bewust maken dat dit soort technieken in de bladen altijd gebruikt worden. Streef niet perfectie na zoals je dit in bladen of op instagram ziet, wees blij met hoe jij bent, elk vlekje en rimpeltje maakt jou wie jij bent, en dat is heel speciaal. 

Categories

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Open whatsapp
Scan de code
Heb je een vraag over prijzen, pakketten of iets anders? Ik hoor graag van je.