Tips om zelf newborn foto’s te maken met je telefoon

  • mei 4, 2020
  • No comments
  • Author: elsbeth

Zelf newborn foto’s maken met je telefoon?

De meeste kersverse papa’s en mama’s hebben hun telefoon bom vol staan met foto’s van hun kleine. Wellicht heb je ook newborn foto’s laten maken. Maar hoe leuk is het als je zelf ook mooie foto’s kan maken van je baby.

Tips voor het maken van newborn foto’s met je mobiele telefoon.

1 – Begin met het maken van een moodboard op pinterest van foto’s die je mooi vind. Op het moment dat je een doel voor ogen hebt weet je ook waar je naar toe werkt.

2 – Doe je baby vast de fotoshoot kleding aan voordat hij/zij gaat slapen. Zet vervolgens alles klaar als je baby slaapt en geef je kleine genoeg te drinken voor je gaat beginnen. Wil je foto’s van jouw baby op de buik ligt? Dan moet de kleine wel slapen anders worden ze erg onrustig.

3- Kies kleding met een rustige kleur, niet te drukke patroontjes en wat niet al te los zit. Zelf vind ik het altijd mooi om alleen een doek te gebruiken of een effen broekje waar je teentjes in te zien zijn.

4-  Zorg er voor dat het warm is in de kamer waar je wil fotograferen.

5 – Zorg dat er natuurlijk licht is, maak foto’s bij een bij voorkeur groot raam. Vermijd direct zonlicht. Het mooiste is om het licht in je rug te hebben. Probeer niet licht te creëren door lampen te gebruiken, daardoor krijg je verschillende kleuren licht en gekke schaduwen. Daglicht is het mooiste licht dat er is.

Newborn fotoshoot fotograaf Groningen
Newborn fotoshoot fotograaf Groningen

6- Last van veel schaduw? Door een wit doek op te hangen tegenover het raam vul je harde schaduwen in met zacht licht.

 

7- Is de kleine onrustig? Laat papa meehelpen. Als je als moeder de kleine wil troosten kan het goed zijn dat de kleine troots voeding wil en constant wil drinken.

 

8 – Ga je voor een foto zonder luier? Zorg er dan voor dat de spullen die je gebruikt tijdens de fotoshoot in de was kunnen baby’s plassen vaak. Leg eventueel een zeiltje of vuilniszak onder het doek/kleedje waar de kleine op ligt zodat niet alles nat word.

 

9 – Less is more. Hoe meer aankleding je gebruikt hoe onoverzichtelijker. Begin met een eenvoudige setting bijvoorbeeld een schapenvachtje en een sjaal. Staat dat mooi? Kan je bijvoorbeeld een beertje toevoegen, een andere kleur sjaal, een mutsje enz. Net zo druk of rustig als je zelf mooi vind. 

Succes!

Groetjes Elsbeth

Categories

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *